Top

Meksikietiški maisto produktai

  /    /  Kukurūzų miltai, Kukurūzų tortilijos, Miltai, Tortilijos, Visi produktai  /  Masa Harina, baltieji kukurūzų miltai tortilijoms, 1 kg

Masa Harina, baltieji kukurūzų miltai tortilijoms, 1 kg

(1 pirkėjo atsiliepimas)

Kaina: 5.49 

Kukurūzų miltai paruošti “nixtamal” metodu, kai kukurūzai apdorojami vandenyje su kalciu. Taip išsaugomos geriausios kukurūzo savybės ir pašalinamos grūdų luobelės, turinčios kenksmingų medžiagų.

Sudedamosios dalys: kukurūzų miltai, kalcio hidroksidas E529. Be gliuteno, be GMO.

100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1481 kJ/349 kcal, riebalai – 5 g (iš kurių sočiosios riebalų rūgštys – 1 g), angliavandeniai – 69 g (iš kurių cukrų – 0 g), baltymai  – 7 g, druska – 0 g.

Laikyti sausoje vėsioje vietoje.

Neturime

Pranešti, kai turėsime prekę

Produkto kodas: mazarealblanca Kategorijos: , , , ,

Užsakytas prekes pristatome į Omniva arba DPD paštomatus visoje Lietuvoje. Pristatymo laikas 2-4 darbo dienos.

Aprašymas

KUKURŪZINIŲ TORTILIJŲ RECEPTAS

Ingredientai:

  • 300 g Masa Harina – kukurūzų miltų
  • 350 ml šilto vandens
  • žiupsnelis druskos

Eiga:

  1. Dubenėlyje sumaišykite Masa Harina miltus, druską ir 250 ml vandens. Maišykite, kol vanduo bus absorbuotas.
  2. Minkydami tešlą po truputėlį įpilkite likusį vandenį. Jei masė limpa prie pirštų, įpilkite dar šiek tiek miltų, jei per sausa – vandens.
  3. Baigtą minkyti tešlą supakuokite į maistinę plėvelę arba uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje ~30 minučių.
  4. Padalinkite tešlą į stalo teniso kamuoliuko dydžio gabaliukus (25-30 g). Tarp delnų suformuokite juos į taisyklingus kamuoliukus.
  5. Į atidarytą tortilijų presą, įtieskite dvigubą plastiko maišelį (jis padės tortilijoms neprikibti prie preso). Padėkite tešlos kamuoliuką ant apatinio preso pado vidurio, uždarykite jį ir spustelėkite. Jei atidarę presą, matote, kad tortilija netolygi, apsukite plastiką su jame esančia tortilija, uždarykite presą ir spustelėkite dar kartą. Tortilija nuo plastiko turėtų nusilupti lengvai. Jei ne, tada masėje yra šiek tiek per daug vandens ir trūksta miltų.
  6. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karščio. Kai ji jau įkaitusi, dėkite tortiliją. Kepkite kiekvieną pusę po 10 sekundžių, tada apverskite ir kepkite kiekvieną pusę dar po 1 minutę, kol ant jos pasimatys rudos dėmelės. Neišsigąskite jei tortilija išsipūtė, tai yra geras ženklas!
  7. Iškeptą tortiliją galite uždengti rankšluosčiu arba saugokite šiltai krepšelyje, kol kepsite kitas tortilijas.

Skanaus!

Saugojimas:

Jei liko tortilijų ar tešlos – ne bėda. Jas, kaip ir nepanaudotą tešlą, galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas. Leiskite tortilijoms atvėsti, sudėkite jas į uždaromą konteinerį ir padėkite į šaldytuvą. Prieš naudojimą, pakaitinkite keptuvėje, sudrėkinimui galima papurkšti vandeniu.

Tešlos likutį susukite į plastiką ir padėkite į šaldytuvą. Prieš naudodami, leiskite jai atšilti iki kambario temperatūros.

Papildoma informacija

Svoris 1.2 kg

1 atsiliepimas apie Masa Harina, baltieji kukurūzų miltai tortilijoms, 1 kg

  1. Tomas

    Verta paragauti ir išbandyti.

Parašyti atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

0
    0
    Krepšelis
    Krepšelis tuščiasGrįžti į parduotuvę
      Aktyvuoti nuolaidos kodą