Aprašymas
KUKURŪZINIŲ TORTILIJŲ RECEPTAS
Ingredientai:
- 300 g Masa Harina – kukurūzų miltų
- 350 ml šilto vandens
- žiupsnelis druskos
Eiga:
- Dubenėlyje sumaišykite Masa Harina miltus, druską ir 250 ml vandens. Maišykite, kol vanduo bus absorbuotas.
- Minkydami tešlą po truputėlį įpilkite likusį vandenį. Jei masė limpa prie pirštų, įpilkite dar šiek tiek miltų, jei per sausa – vandens.
- Baigtą minkyti tešlą supakuokite į maistinę plėvelę arba uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kambario temperatūroje ~30 minučių.
- Padalinkite tešlą į stalo teniso kamuoliuko dydžio gabaliukus (25-30 g). Tarp delnų suformuokite juos į taisyklingus kamuoliukus.
- Į atidarytą tortilijų presą, įtieskite dvigubą plastiko maišelį (jis padės tortilijoms neprikibti prie preso). Padėkite tešlos kamuoliuką ant apatinio preso pado vidurio, uždarykite jį ir spustelėkite. Jei atidarę presą, matote, kad tortilija netolygi, apsukite plastiką su jame esančia tortilija, uždarykite presą ir spustelėkite dar kartą. Tortilija nuo plastiko turėtų nusilupti lengvai. Jei ne, tada masėje yra šiek tiek per daug vandens ir trūksta miltų.
- Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio karščio. Kai ji jau įkaitusi, dėkite tortiliją. Kepkite kiekvieną pusę po 10 sekundžių, tada apverskite ir kepkite kiekvieną pusę dar po 1 minutę, kol ant jos pasimatys rudos dėmelės. Neišsigąskite jei tortilija išsipūtė, tai yra geras ženklas!
- Iškeptą tortiliją galite uždengti rankšluosčiu arba saugokite šiltai krepšelyje, kol kepsite kitas tortilijas.
Skanaus!
Saugojimas:
Jei liko tortilijų ar tešlos – ne bėda. Jas, kaip ir nepanaudotą tešlą, galima laikyti šaldytuve 2-3 dienas. Leiskite tortilijoms atvėsti, sudėkite jas į uždaromą konteinerį ir padėkite į šaldytuvą. Prieš naudojimą, pakaitinkite keptuvėje, sudrėkinimui galima papurkšti vandeniu.
Tešlos likutį susukite į plastiką ir padėkite į šaldytuvą. Prieš naudodami, leiskite jai atšilti iki kambario temperatūros.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.